Om Blikfang & Nicoline Louise Roos

Nicoline Louise Roos
Dramalærer/Instruktør/Manuskriptforfatter/Make-up artist/Kreativ underviser/Skuespiller


Firmaet Blikfang.com startede jeg den 1. januar 2000 jeg var lidt færdig uddannet dramalærer/instruktør nogle år før og make-up artist i 1999. Jeg var 23 år og det at blive selvstændig var meget naturligt og næsten en selvfølge.
De første år arbejde jeg som instruktør for Hovedstadens Amatør Scene, Teaterskolen Teaterbutikken samt Børnekulturhuset Ama’r, samt en masse freelance job.
Omkring 2004 åbnede jeg en online kostumebutik som var den første i Danmark, siden er der jo kommet et utal andre og jeg valgte at sælge den fra i 2016 for at koncentrer mig om teater og undervisningsdelen i firmaet.
I 2006 blev jeg kontaktet af Vallebsæk Børneteater - Zebragruppen som spurgte om jeg havde lyst til at opsætte en enkel forestilling for dem. Så der instruere jeg "Da solen skulle sælges". Kun to år efter valgte de at teatret skulle lukkes efter 24 år. Da jeg hørte dette spurgte jeg om jeg måtte overtage det gamle børneteater og de var de kun rigtig glade for. Så jeg startede med at skrive mit første manuskript og opsætte deres 25 års jubilæums forestilling "Klokkeren fra Notre Dame"
Jeg havde ikke tidligere prøve at skrive et teatermanuskript men fandt det utroligt let. Siden da har jeg skrevet alle forestillingerne selv og i 2019 valgte Dansk Teaterforlag at udgive fire af dem: "De 12 dansende prinsesser", "Svinedrengen" Trylletroldebørnens Eventyr" og "Prinsessen på ærten"
I 2007 blev jeg spurgt om jeg ville åbne en udstilling om prinser og prinsesser. Selvfølelig, og det var starten til "Eventyrprinsessen kommer på besøg" som er fortælle-teater og teater workshop hvor børn kommer med op på scenen og spille teater.
Jeg holder utrolig meget af at undervises, og det er både i teater, sminke eller en af de mange forskellige kreative værksteder jeg tilbyder. Jeg var kun lige 16-17 år da jeg fandt ud af at jeg ville være dramalærer. Jeg var på Ungdomshøjskolen ved Ribe og skulle endelig ha valgt idræt men efter en intro-uge var der ingen tvivl om at det var teater jeg skulle bruge mine 8 måneder på. Vi havde den skønneste dramalærer Lars Dam og efter et par år i folkeskolen hvor jeg næsten ikke kunne hive mig ud af sengen om morgen, opdagende jeg at jeg lå i sengen om aften og kunne næsten ikke vente med at skulle om og over og havde teater.
Se også siden med referencer